Sagt och gjort så blev jag ihop med Danne (3:28)

Vi gick i samma klass.

Jag minns det som att Danne hade frågat chans på mig typ tusen gånger. Kanske hade han bara frågat om vi skulle göra nåt efter skolan typ tusen gånger. Hur det än var, så hade jag i alla fall förstått att han var romantiskt intresserad av mig.

Jag var inte intresserad av honom. Jag minns det som en intetsägande känsla eller frånvaron av känslor, snarare. Jag var inte smickrad och inte irriterad tyckte inte att han var ful och inte heller snygg jag var bara ointresserad.

Men han var ihärdig. Han brukade lägga sin armbåge på min axel och luta sig lite. För att på ett lagom påfluget sätt att söka kroppskontakt. Och det var inte för att jag var populär eller snygg eller eftertraktad utan det var bara så det var. Han hade väl bestämt sig.

En dag var vi ett gäng som hängde kvar i klassrummet efter att skoldagen hade slutat. Jag var där och Danne var där. Jag stod och ritade på whiteboardtavlan. Tavlan var, som tavlor är, längst fram i klassrummet och där satt också vår lärare vid sitt skrivbord. Han satt kvar och typ rättade eller nåt. Danne frågade i fall vi skulle hänga och utan att lyfta blicken sa jag nej till Danne. Det skedde på rutin.

Då bröt läraren in.

– Men ge honom en chans!

Sagt och gjort så blev jag ihop med Danne. Jag hade ingen tanke på att jag kunde säga emot honom, läraren alltså. Det här var på våren och sedan gick resten av terminen ut på att ducka Danne.

Jag minns inte att jag var så särskilt besvärad, men lite jobbigt var det och jag hade lite dåligt samvete.

Det här var en tid i mitt liv då det var väldigt poppis att göra scarifications. Alltså att ta en sax eller en kniv och rista in någonting i huden som sedan blev en ärrtatuering. Danne scarificatiade mitt namn på armen.

När sommarlovet kom skulle Danne resa bort. Vi chattade med varandra på msn och han uttryckte att han ville ses innan han åkte. Jag tror till och med att han skrev att han ville ha en puss. Han skrev typ

”Jag vill ha en kram eller en puss av dig innan jag åker”

Då fick det räcka för min del. Jag ville ju inte ses och absolut inte pussa honom dessutom hade jag vid det här laget fått en stor klump i magen av dåligt samvete. Så då gjorde jag slut. På msn. Jag minns det som en lättnad, men inte som att det fanns någon status i att avvisa någon.

Någon berättade för mig att Danne hade tagit en sax och rispar fram och tillbaka över armen för att täcka ärrtatuenringen med mitt namn. Jag ristade aldrig in någons namn. Jag scarificatiade ett brustet hjärta på handleden och sedan 162 på överarmen.